Notícies

El III Congrés Nacional de Gestió de RAEE’s es centra en l’economia circular

Iii Congrés Raee Toledo

DesCat ha assistit al III Congrés Nacional de Gestió de RAEEs que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Toledo els dies 17 i 18 d’octubre.

En el Congrés, organitzat per Ofiraee, s’han debatut temàtiques relatives a la gestió dels RAEEs com el desenvolupament tecnològic, els reptes per a la posada en marxa de la recollida separada d’aquests residus a instal·lacions municipals, tecnologies per a una economia circular real o la transposició de la nova normativa comunitària en matèria de residus.

Per a DesCat, l’assistència al Congrés suposa una oportunitat per a la generació de nous contactes i fomentar accions de networking amb membres de diferents SCRAP (Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor).

A més, gràcies a les diferents ponències i taules rodones que es duen a terme al llarg de les dues jornades, ens mantenim actualitzats pel que fa a normatives, projectes i procediments relacionats amb la gestió dels RAEEs.

De l’edició d’enguany, destaquem la intervenció de Javier Cachón, Director General de Biodiversitat i Qualitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, qui va informar de que s’està treballant en la revisió de la normativa RAEE sobre la gestió dels residus d’aparells elèctrics i electrònics, d’acord amb el paquet de mesures sobre Economia Circular aprovat per la Unió Europea.

L’esdeveniment també va comptar amb la participació del Conseller de Desenvolupament Sostenible del Govern de Castella – la Manxa, José Luís Escudero, el Director General de la Fundació Ecolec i President de la Oficina de Coordinació de RAEE, Luís Moreno, i la Directora General de Medi Ambient, Gestió de Residus i Unitat de Materials Secundaris de la Comissió Europea, Bettina Lorz, entre d’altres.