Notícies

DesCat ha donat veu al recuperador de RAEEs a la 6ª Jornada de Networking del Gremi

6a Jornada De Networking Ponencia Nuria Codina Raees E1575375338662

La 6ª Jornada de Networking del Gremi de Recuperació de Catalunya, que ha tingut lloc el 28 de novembre de 10h a 18h a ESADECREAPOLIS, ha comptat amb la participació de Núria Codina, en representació de DesCat, que ha donat veu al recuperador de RAEEs a Catalunya.

Codina, que és ambientòloga i responsable de Qualitat i Medi ambient de DesCat, ha explicat el panorama actual dels recuperadors de RAEEs, el qual ha canviat des que va aplicar-se el Reial Decret 110/2015 de 20 de febrer sobre residus d’aparells elèctrics i electrònics.

En la seva ponència ha detallat com l’equip de DesCat s’ha format al llarg dels darrers anys en aquesta matèria, i com hem adaptat les nostres plantes per complir la nova normativa, de manera que “hem estat la primera empresa catalana en adaptar-se i poder gestionar els RAEEs”.

La ponència de Núria Codina s’ha enmarcat en la temàtica “El manifest del recuperador” en la qual també han intervingut Manuel Domínguez, Director General de Repacar; Xavier Martínez, Import – Export Manager d’Anviplas, i Patrícia Herrero, Directora Operacions i Empreses de FUNDACIÓN ECOLUM que ha donat veu al productor de RAEEs.

La trobada anual de referencia dels professionals del sector català, en aquesta sisena edició, ha comptat també amb la conferencia magistral de màrqueting “Vens tot el què pots?”, a càrrec de Carles Torrecilla, professor de Direcció de Màrqueting a ESADE, la xerrada “Exportes o cobres?” a càrrec de Montserrat Camps, Directora de Negoci Internacional de Banc Sabadell i la xerrada “Financiació per projectes de recuperació” de Lourdes Ridameya de l’Institut Català de Finances.

El III Congrés Nacional de Gestió de RAEE’s es centra en l’economia circular

Iii Congrés Raee Toledo

DesCat ha assistit al III Congrés Nacional de Gestió de RAEEs que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Toledo els dies 17 i 18 d’octubre.

En el Congrés, organitzat per Ofiraee, s’han debatut temàtiques relatives a la gestió dels RAEEs com el desenvolupament tecnològic, els reptes per a la posada en marxa de la recollida separada d’aquests residus a instal·lacions municipals, tecnologies per a una economia circular real o la transposició de la nova normativa comunitària en matèria de residus.

Per a DesCat, l’assistència al Congrés suposa una oportunitat per a la generació de nous contactes i fomentar accions de networking amb membres de diferents SCRAP (Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor).

A més, gràcies a les diferents ponències i taules rodones que es duen a terme al llarg de les dues jornades, ens mantenim actualitzats pel que fa a normatives, projectes i procediments relacionats amb la gestió dels RAEEs.

De l’edició d’enguany, destaquem la intervenció de Javier Cachón, Director General de Biodiversitat i Qualitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, qui va informar de que s’està treballant en la revisió de la normativa RAEE sobre la gestió dels residus d’aparells elèctrics i electrònics, d’acord amb el paquet de mesures sobre Economia Circular aprovat per la Unió Europea.

L’esdeveniment també va comptar amb la participació del Conseller de Desenvolupament Sostenible del Govern de Castella – la Manxa, José Luís Escudero, el Director General de la Fundació Ecolec i President de la Oficina de Coordinació de RAEE, Luís Moreno, i la Directora General de Medi Ambient, Gestió de Residus i Unitat de Materials Secundaris de la Comissió Europea, Bettina Lorz, entre d’altres.

Pag. 1 de 2312345»1020...Last »