Notícies

DesCat retira amb helicòpter les rentadores d’un anunci del 1985

Peramola

DesCat ha retirat amb helicòpter les sis rentadores que van protagonitzar un anunci de televisió d’una reconeguda marca d’electrodomèstics l’any 1985.

Les rentadores han estat abandonades durant més de tres dècades en una àrea de difícil accés de la cara nord de les Roques de Sant Honorat, a Peramola (Lleida), fins que el grup empresarial que va absorbir la marca d’electrodomèstics ha sabut de la seva existència i ha decidit retirar-les.

DesCat ha estat l’empresa escollida per a les operatives de recollida i gestió, gràcies al nostre elevat nivell d’especialització en treballs en alçada,  i la nostra experiència en recollides de residus en espais poc accessibles.

Després de l’estudi i planificació de la recollida, en coordinació amb una empresa d’helicòpters, l’equip de professionals de DesCat ha dut a terme els treballs satisfactòriament i, 33 anys després, les rentadores han arribat a un destí autoritzat per al tractament d’aquest tipus de residus, la Planta de DesCat a Artés (El Bages).

 

Per poder dur a terme els treballs, un equip de professionals s’ha desplaçat a peu fins a més de 2 hores de distància des d’on poden arribar els vehicles. Un cop allà, han transportat manualment les rentadores fins a un punt òptim per a la seva recollida per via aèria, i s’han condicionat dins una xarxa de 5kg capaç de transportar fins a 900kg. A una hora més de distància per camí de bosc, hi havia les tres rentadores restants, les quals també s’han condicionat en una xarxa per a la seva recollida aèria.

L’helicòpter ha transportat en dos viatges les xarxes amb les rentadores fins a un contenidor de 15m3 per al seu transport a la Planta d’Artés de DesCat. Un cop allà i després del pesatge, les rentadores s’han etiquetat com a tals per a iniciar el procediment de recuperació habitual, juntament amb la resta de rentadores que hi ha a planta, d’acord amb el Reial Decret 110/2015 de 20 de febrer sobre Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics.

DesCat va ser de les primeres gestores en autoritzar les seves plantes per a la gestió d’aquest tipus de residus de ferralla electrònica, per a iniciar el procediment de valorització en què se’n recuperen les parts valoritzables i se’n gestionen adequadament els que no ho son.